Wat een nieuws de afgelopen weken. Het ene na het andere (internationale) bedrijf kwam met een vegetarisch, al dan niet veganistisch product op de markt. Vanaf nu is er voor de grillburger, hotdog en bitterbal een variant die wel smaakt naar vlees, maar daar niet van is gemaakt. Hieronder een overzicht van de meest opvallende nieuwkomers.
Tijdens ‘de vegetarische restaurantweek’ verandert de Febo op de Ferdinand Bolstraat haar naam naar Vebo en dat is niet zonder reden. De Febo, die bekend staat om haar kipstukken, kroketten en grillburgers, introduceert op vijf maart haar eerste vegetarische grillburger. De naam is tijdelijk, de burger wordt vast opgenomen in het assortiment.
De vega grillburger van de Febo © Febo
Onlangs maakte Ikea via Instagram bekend een veganistische variant te hebben ontwikkeld voor de wereldwijd bekende hotdog. De introductie vindt plaats in Zweden en naar verwachting is de vegan hotdog vanaf augustus ook in de Nederlandse vestigingen te verkrijgen.
De vegan hotdog van Ikea © Ikea
De eerste plantaardige hamburger die net zo sappig smaakt als een gewone hamburger is gemaakt door Moving mountains uit Londen. Waar dat sap vandaan komt? Van rode biet. De burgers zijn verkrijgbaar bij de verschillende locaties van Mildreds restaurants in Londen.
Vegan burger © Press/Moving Mountains
Een broodje pulled pork maar dan gemaakt van jackfruit. Je ziet het steeds vaker op de menukaart van restaurants en Albert Heijn verkoopt de vrucht voorverpakt in de supermarkt. Wil je meer weten over jackfruit, klik dan hier.
Healthy snacken doe je bij SNCKBR. Ze hebben al drie vestigingen in Amsterdam en in april opent SNCKBR haar eerste vegan vestiging in Utrecht.
1 maart 2018
Trendtour