5 februari 2018
5 februari 2018
Trendtour
Nog nooit stond het ontbijt zo in de spotlights. Van uitgebreid eten in een ontbijtrestaurant tot een ‘simpel’ schaaltje overnight oats met fruit. Waar vroeger de bruine boterham en yoghurt met cornflakes de dienst uitmaakten, zien we nu een veel gevarieerder assortiment. Er zijn allerlei soorten kwark of yoghurt van schaap, koe of kokos. Ook de keuze aan muesli, granola of een andere variant ontbijtgranen is enorm.
Keuzestress
Door ons drukke leven eten we het ontbijt steeds vaker onderweg. Benzinestations spelen hier handig op in, en bieden naast broodjes en snacks, ook yoghurt en fruit aan. En in het weekend, dan gaan we er op uit. We ontbijten bij ‘The Breakfastclub’ en kunnen daar de hele dag genieten van pancakes, tortilla’s met ei of een typisch Engelse ontbijt. Ontbijten we thuis, dan maken we groentesappen in onze juicers en bakken we wafels in wafelijzers. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos. Ontbijten is het nieuwe dineren. Er is zelfs een boek over ontbijt, geschreven door Mara Grimm.
What’s next?
En wat wordt the next big thing? We gaan nog meer groenten eten als ontbijt. Rens Kroes verwerkte onlangs bloemkool in haar havermout. Ook de groeten- en fruitsappen blijven populair. Denk aan nieuwe, pure smaken, zoals watermeloen. Dit schenken ze bij Jack’s wife Freda in New York. En Duits pretzelbrood als vervanger voor onze boterham met kaas is bij EAT. in Londen al super populair.