15 januari 2018
15 januari 2018
Trendtour
Op de Horecava zag je dit jaar een aantal geweldige macro trends steeds zichtbaarder worden. Zo waren techniek en duurzaamheid de absolute hoofdrolspelers van deze editie in de RAI in Amsterdam. Langzaamaan verandert de manier waarop wij als samenleving functioneren en dat was goed te zien aan alle nieuwe innovaties en ideeën die dit jaar werden gepresenteerd.
De trend vertaald naar een product
Drones zijn al jaren in het nieuws en écht, het moment komt dat pakketdiensten en bedrijven zoals Thuisbezorgd het eten doormiddel van een drone bij je af komen geven. Op de Horecava zagen we hoe een drone pakketjes met eten door de lucht naar de plek van bestemming bracht.
Een ander mooi voorbeeld is 3D printing. Iets wat groter en groter wordt, zeker ook in de foodindustrie. “Teken wat je wilt en wij printen het in avocado, merengue of chocolade” zeiden ze van 3DBYFLOW. Het blijft iets geweldigs om te zien dat je van een zachte structuur als guacamole een hip vormpje kan maken. Dippen 2.0 zeg maar.
En duurzaamheid daar kan je echt niet meer omheen. De Vegetarische Slager laat zien dat de populariteit van vleesvervangers steeds verder toeneemt en dat komt uiteraard ook door de kwaliteit van de producten die ze aanbieden. Een ander mooi product zijn to-go bekers gemaakt van bamboe. Verkrijgbaar in diverse maten en met hele mooie printjes en patronen. Je kan deze bekers zelfs bij Starbucks laten vullen. Wat een mooie ontwikkeling! Minder waste en meer duurzaamheid verpakt in een mooi ontworpen product.
De Horecava is de plek waarbij innovatie en inspiratie samenkomen en zowel horeca als bedrijfstakken ver daarbuiten inspireert. We zagen macro trends die doorbreken en de vertaling daarvan in producten. Duurzaamheid en techniek stelen de show en dat zal voorlopig zeker ook zo blijven.