13 februari 2018
13 februari 2018
Trendtour
Shared dining is populair in de Nederlandse horeca. Kleine gerechtjes die je samen bestelt en eet. De groeiende populariteit van dimsum bevestigt nogmaals deze trend. Het proeven van verschillende smaken en texturen is leuk. En samen het enthousiasme vieren of de teleurstelling wegdrinken, misschien nog wel leuker. Een tafel gevuld met stoommandjes, pittige sausjes en eetstokjes is daarnaast ook nog eens heel ‘instagrammable’.
Stoommandjes vol lekkers
Dimsum zijn gestoomde of gefrituurde gerechtjes gevuld met vlees, vis of groenten, en komen in vele soorten en maten. Zo heb je doorschijnende dimsum gevuld met garnaal, gelige deegpakketjes gevuld met varkensvlees, maar ook de bekende bapao. Een zacht gestoomd broodje met gemarineerd vlees. Gepresenteerd in stoommandjes, heb je een tafel vol met kleine hapjes. Oorspronkelijk eet men dimsum in het zuidelijk deel van China, en met het Chinees Nieuwjaar is dimsum een geliefde traditie.
Het beste dimsum restaurant van Amsterdam
In Amsterdam is restaurant Oriental City de koning van de dimsum. Het drie verdieping tellende pand op de Amsterdamse Wallen biedt een uitgebreide menukaart. Het uitzicht op de grachten krijg je er gratis bij. Dat dimsum geliefd is blijkt ook uit de nieuwe restaurants en concepten. Zo heb je Dim Sum Now op de Ferdinand Bolstraat, gekleurde dumplings met alternatieve smaken ontwikkeld door Pinch en de dumpling shack in Londen. Goed om te weten: dumpling zijn een type dimsum.
Samen eten delen is de trend van het moment, en dimsum is haar muse. Weten wat jouw bedrijf kan doen met deze trend? Stuur me een bericht.